Cleaning out my closet

 
 
Skulle egentligen ha pluggat lite på förmiddagen igår men när jag skulle in och kolla en grej på skolsidan där uppgifter mm finns så stod det att sidan uppdaterades och det kunde ta till på måndag.
 
Bestämde mig istället för att äntligen ta tag i och städa min ena "garderob" eftersom mina böcker, penslar, färg, sladdar, väskor, dator och kameragrejer i stort sett låg huller om buller eftersom jag inte gjort iordning helt sen jag gjort om rummet och jag mest bara har lagt in sakerna där det finns plats, fram tills nu. Nu ser det iaf lite bättre ut och det kommer vara lite lättare att hitta sakerna jag behöver :P.
 

Movie theatre

 
 
I fredags var emelie och jag som sagt på bio och såg den nya batman filmen, the dark knight rises, den var väldigt bra och första gången på ett BRA tag som jag kunnat sitta nästan 3 timmar och se en film utan att bli rastlös och uttråkad, så absolut sevärd med andra ord! Ser man tillbaka på de föregående 2 filmerna så måste jag nog säga att det är de den bästa trilogin på ett tag.
 
Slutet var inte helt oväntat, inte för mig och emelie iaf, tyckte det var ganska uppenbart (vad som hände batman mm, vill inte avslöja för mycket) men annars gillar jag när det händer mycket och när saker och ting inte alltid är som man tror från början, eller iaf hur de försöker få en att tro att något är.
 

The dark knight rises

 
source
 
Här kommer jag och emelie tillbringa våran kväll ;).
 

Lake of fire

 
 
Börjar morgonen med att bjuda på en låt från ett av mina absoluta favoritband, Nirvana, valde den här för att den inte är lika förutsägbar som de lite mer kända som de flesta nog vet vilka de är. Låten är en cover på Meat puppets och kommer från Nirvanas liveframträdande på mtv unplugged in new york, 1993. 
 

Inflyttningsfest

 
 
Borde kanske berätta något om helgen också. I fredags åkte jag till emelie, hon och malin skulle ut och dansa på kvällen men jag kände inte för att följa med så jag stannade hemma och hängde med jesper istället.
 
På lördagen var jag bjuden på inflyttningsfest och jag tog med mig emelie och gick dit, hon segade hela dagen så jag blev väl kanske liite irriterad eftersom hon lovat att följa med men resten av kvällen blev rolig, lyssnades på en del musik, pratades, spelades ölspel, balkonghäng mm.. gjorde kanske lite mer galna saker också men det kan man ju inte berätta om här :p.. heh, ja det blev kanske några cider och drinkar också ;). 
 
Slappade heeela söndagen, riktigt skönt, kändes som jag drack flera liter saft.. sjukt gott ibland med några isbitar så den blir sådär riktigt svalkande, jesper lagade asgod mat till oss.. såå, vi hade det riktigt lyxigt :p.

In loving memory

 
 
 
Nu har vi kommit till den 22:e igen... Det har redan gått 3,5 år men det känns fortfarande som att det var igår som det värsta jag någonsin varit med om hände. Min ena lillasyster dog.
 
När jag visade bilden på min nya tatuering har jag för mig att jag sa att jag skulle skriva och berätta lite runt vad som hände. Ett sånt inlägg kommer vartefter men inte just nu för jag tycker fortfarande det är svårt och jobbigt att tänka för mycket/länge på det. 
 
Just nu vill jag bara tillägna det henne det här inlägget.
Och säga att det alltid kommer finnas en speciell plats för henne i mitt hjärta.
<3
 

Acting like a grown up

 
 
Idag gör jag väl inget direkt superkul kanske men jag gör iaf lite nytta och beter mig lite mer vuxet än vanligt kanske, städar, tvättar kläder och har rensat lite i garderoben. Visste knappt vad eller vart jag hade nåt men nu ligger nästan allt på sina platser igen ;).
 

Midsummer's eve

 
 
 
 
 
 
 
 
Tittade igenom lite mappar på datorn och kom på att jag har ju inte skrivit något om midsommar än, så det blir faktiskt dagens första inlägg.
 
Midsommarafton spenderades med emelie, theodore (på dagen) hos malin på djurön, vi bakade tårta eller ja mest malin ;), gick och tittade på midsommarfirandet och när det dansades runt stången, vi tog en kvällspromenad, grillade och gjorde egen sangria, lyssnade på musik och drack lite cider/grogg för att senare på kvällen gå bort till dansbanan för att lyssna på livebandet och till slut dansa lite också.
 
På midsommardagen var hela familjen + malin + mammas syster med man och hund hemma hos emelie och åt mat och fikade med tårta och bullar, senare på kvällen när de flesta åkt hem drog vi faktiskt till med en filmkväll med godis, chips och dipp och allt vad det innebär :).
 

Solnedgång

 
 
Vem kunde tro att det skulle bli en sån här nice solnedgång efter åsk- och blixtovädret tidigare på kvällen (ca 1 vecka sen), tog med emelie och åkte upp till 6:e våningen i deras hus och tittade på utsikten och solen som gick ner.

15th century

 
 
 
 

Looking through the lens

 
 
 
 
I början på juni bestämde jag och schelkbert (haha) att vi skulle gå ut och ta någon ny bild på henne eftersom hon ville ha någon lite finare, sagt och gjort jag gav mig på att sminka henne och sen gav vi oss ut på äventyr ^^.
 
Blev tvungen att redigera bilderna efteråt eftersom hon hade världens finaste solbränna ;), men tror jag löste det ganska bra iaf, det syns ju inte lika mycket som innan, haha.
Den nedersta bilden var jag tvungen att redigera lite extra nu innan jag la in den här för den blev mycket tråkigare och och gråare i färg när jag la in den här på bloggen än vad den egentligen är :O så jag hoppas det fortfarande ser bra ut även i andra datorer.
 
Nepp, nu måste jag fortsätta med skolarbete så att jag blir klar med den här uppgiften någon gång och kan roa mig lite :).
 

Photograph

 
 
 
 
 
 
För ungefär 2 veckor sen var jag, emelie och theodore hos brorsan med familj och badade i deras pool och grillade på kvällen, jag försökte mig på att fotografera barnen och hundarna också tyvärr blev vädret lite sämre än vad jag kanske velat och det är alltid lite småsvårt att fotografera barn, speciellt när man ska ha flera i samma bild också. Visar bara några på de var för sig eftersom det blev roliga grimaser på de flesta där båda barnen skulle vara i samma bild, haha.
 
Konstigt nog är det oftast alltid lättare när man egentligen inte planerat att fotografera, än så länge blir jag av någon anledning lite nervös när en speciell är bestämd för att göra just "fotografering", tror det är för att jag är orolig att det ska bli fel eller att bilderna inte skall bli bra.
 
 

Going back in time

 
 
Helgen har varit ganska lugn, varit på "landet" hos mamma och pappa och tagit igen en del plugg i lugn och ro, rätt skönt faktiskt, dessutom har det ändå bara regnat så har inte haft så dåligt samvete över att inte vara ute.
 
Idag däremot blev det helt plötsligt sol på eftermiddagen och lika överraskad blev jag över att pappa sa vi skulle åka iväg och att han skulle bjuda på glass, tog bilen till söderköping, gick vid kanalen och satte oss till slut på en uteservering vid ett café och åt hemmagjord (tror jag) italiensk glass, nom nom!
 
Vi gick även runt bland de gamla kyrkorna, husen och gränderna som finns där och jag... fotograferade lite... vad annars ;) haha. Vet inte varför men tycker det är väldigt intressant att titta på gamla byggnader mm, tänka sig tillbaka i tiden lite.
 

Rest in Peace, beloved little cat

 
 
3 dagar efter midsommarafton (berättar mer om den dagen i ett senare inlägg) väckte emelie mig och sa att findus, min storasysters katt, inte verkade må bra och undrade om jag kunde gå ner titta till schelke och lilla katten och titta om jag kunde göra något för att hjälpa till eftersom hon var tvungen att se till theodore.
 
Nyvaken slängde jag på mig ett par byxor och en munkjacka och skyndade iväg...
 
När jag kom dit verkade han inte må bra han hade problem att andas (lät ungefär som en klocka som tickade) och han verkade ha ont till och från. Försökte känna lite på honom, se om något fastnat i halsen men det var svårt eftersom jag inte vågade röra för mycket och kanske förvärra det.
Schelkes pojkvän kom hem från jobbet och försökte hjälpa till att hitta fler veterinärer, vi ringde och försökte få tag på några jääättelänge men antingen hade de fullbokat eller översvämning på kliniken mm, riktigt typiskt!
 Det värsta med allting var att man kände sig så otroligt maktlös när man inte visste vad man skulle göra eller hur man skulle kunna hjälpa honom när man knappt ens kunde få hjälp från veterinärerna :(.
Men till slut fick mamma tag på en veterinär i en närliggande stad och de sa att det bara var att komma in så fort som möjligt. Pappa kom med bilen men tyvärr orkade inte lilla kissen kämpa mer så de hann inte hemifrån utan han började sin resa till himlen istället. Senare "ordnade" vi en liten begravning för honom och lade lite blommor på hans grav.
 
Findus.. eller Marodören, som mamma kallade honom när han var liten eftersom han förstörde och hade sönder så mycket saker, hann iaf leva i 15 fina år.
 
<3
 

Ice cream, minature golf and pizza

 
 
 
Min kära vän Amalia är även hon hemma över sommaren, hon pluggar annars till läkare i Polen så som man kan förstå träffas vi inte så ofta längre men nu i måndags förra veckan passade vi självklart på, vi tog en fika på stan, åkte och spelade minigolf (jag vann såklart ;)..) när vi var klara och gått tillbaka till bilen började regnet vräka ner :O, vilken tajming, vi hade knappt suttit i bilen i en minut!
 
Vi bestämde oss för att åka någonstans och äta, det tog en stund men till slut bestämde vi oss för att åka till pizza hut eftersom amalia inte varit där sen det öppnade. Under tiden vi satt där började det åska och blixtrarna kom bara närmare, ganska coolt att se himlen bli helt vit utanför, amalia som är rädd för sånt där tyckte väl inte riktigt att det var lika häftigt som jag ;). Det blev en trevlig kväll trots regnet.
 

Parkhäng

 
 
 
 
 
Just nu har det ju mest bara regnat de senaste dagarna MEN vi har ju haft turen att ha klarblå himmel, strålande sol och 25+ för inte så länge sen (även om det känns så just nu).
 
Izza är hemma från örebro över sommaren så  vi + emelie och theodrore passade på att ta med oss pastasallad och frukt och gå till parken och lägga oss i solen på några filtar, emelie hade fullt upp med att hämta theodore som sprang omkring som en tok där i gräset innan han till slut satte sig och åt lite vindruvor. Stannade en stund innan jag mötte upp andra "schelken" på stan och gick för att leta nya bad/träningskläder.
 

Never want to grow old...

 
 
Jag har umgåtts med vänner, grillat, ätit jordgubbar, druckit cider, spelat minigolf, fikat, gjort asgoda hemmagjorda hamburgare, legat i parken och solat, lyssnat på musik och läst böcker, ökat på min samling med rockbiografier, badat i poolen hos min bror (inte hunnit med havet än :O), suttit på balkongen och druckit smoothies med jesper, spelat css, cod och det nya ghost recoon: future soldiers på regniga dagar (btw theodore har redan börjat sin resa mot spelproffs ;) haha..), varit med min bror på hans jaktmark, myst med mina katter, sett hur många filmer som helst, fotograferat, vet inte hur många kvällspromenader det blivit, legat på taket och pluggat och ätit glass, träffat vänner som man inte har chansen att se så ofta eftersom de bor så långt bort, har varit på festival med martin, cyklat runt halva göteborg, varit på liseberg, lyssnat på ännu mer musik, druckit ännu mer cider och mest bara haft det bra.
 
Känslan att man måste ta vara på livet så länge man är ung har trängt sig på mer och mer, men fram tills nyligen gick det nog ändå ganska bra och det är vad jag hoppas på att det ska i fortsättningen från och med nu också för jag planerar inte att bli gammal än på väldigt länge!
 

Instagram flashback

 
Bestämde mig för att jag varken hade tid eller ork att göra så många inlägg jag skulle behöva för att visa bilder och berätta vad jag gjort i sommar så jag slängde ihop 2 collage med samlade instagrambilder från månaden som gått, det är kanske inte så jäkla snyggt men det funkar iaf. I nästa inlägg kommer en lista på en del av de saker jag gjort hittills i sommar, men vissa saker tex metaltown kommer jag att berätta mer om i egna inlägg senare.
 
 

Crossing the graveyard

 
 
Var på kyrkogården en söndsgkväll med mamma, pappa, emelie och lillen och ställde en kruka med blommor vid mormors grav. Vi var där en stund sen hade vi bestämt att vi skulle äta glass på ett glassställe i närheten, jag beställde en daimdröm tror jag den heter men tror jag fick en marängsviss istället för daim var det ju absolut inte, haha.
 

Got me som fruit from the Apple tree

 
 
Eftersom jag inte har skrivit på ett tag så kommer det under några dagar komma upp några "gamla" inlägg med bilder från vad som hänt under tiden jag varit borta, tänkte att det är lika bra att börja från början, något som jag egentligen gjorde innan uppehållet men som jag inte skrivit om är att jag beställde en ny telefon, inte så svårt att gissa vilken om man tittar på bilden ;). Jovisst kan man tycka att jag är lite sen, hah, men helt ärligt har jag inte riktigt varit så förtjust eller vetat vad jag tyckt om iphones, 3an gillade jag inte formen på överhuvudtaget men 4orna tycker jag faktiskt är snygga och de flesta som har en verkar vara nöjda (emelie tjatade på mig om att dom var jättebra bland annat ;)..) och på nåt sätt känns det mer kvalite över de här telefonerna än de flesta exemplevis android och den är snabbare än min gamla LG optimus 2x även fast processorn i den skulle vara ganska snabb och ja, förrutom det var den lätt och lära sig och synkronisering osv med itunes var inte lika jobbigt som jag trodde så jag är faktiskt riktigt nöjd, förstår knappt varför jag inte köpt en tidigare, haha.
 
Övrigt: pluggade igår och blev nästan helt klar med en uppgift, nice! Ska göra klart den idag och försöka hinna börja på nästa, skönt att det går framåt lite iaf! Just det, jag höll nästan på att glömma att jag ska skicka några bilder på barnen och hundarna till min brors fru också, var ju där och fotade lite i förra veckan (mer om det senare).
 

11 juli 2012

 
 
 
Lika bra att köra igång direkt när jag ändå sitter här ;).
 
Satt och pillade några minuter med photoshop och slängde ihop ett collage till outfit-tävlingen Kan Dee har ordnat på sin BLOGG, där man kan vinna ett paket fyllt med hennes grymma produkter från KANDEESHOP, hur nice är inte det!
 
Har aldrig gjort ett outfit-collage för en tävling förut (vad jag kan minnas), har ju  inte gjort sådana så länge överhuvudtaget iofs, men det finns ju en första gång för allt sägs det ju, haha. Får se om det händer fler gånger eller inte.
 

Skärpning!

 
Nej, nu känner jag att det är dags att skärpa sig och ta tag lite i sitt liv igen, har inte direkt haft jättemycket att göra men ändå känns det som om man knappt har tid med något eller rättare sagt jag känner mig stressad för att jag har mycket att göra men har svårt att komma igång med nåt, veta vilken ände jag ska börja i så till slut blir det att jag gör ingenting istället...
 
Hade en period när jag var jättemotiverad och jättepeppad inför det mesta och allt flöt på bra ett tag men sen vet jag inte vad som hände, helt plötsligt försvann allt och har aldrig riktigt kommit tillbaka sen dess, jag slutade helt känna mig motiverad för i stort sett någonting, vilket faktiskt är riktigt tråkigt.. och jobbigt.
 
MEN nu ska det bli ändring, måste fixa några uppgifter till skolan innan den börjar i höst, uppdatera lite oftare här, har ju ändå en del iaf att berätta från sommaren nu och kanske bland det viktigaste, försöka komma igång med träningen igen och bli lite hälsosammare för helt ärligt känner jag att jag vill nå mitt mål på några kilon minus och ja, självklart bättre kondition.