31 maj

 

 

 

 

 

 

Achievement

 

 

Som jag berättade igår så skulle jag iväg på en intervju idag, träffade först en reporter, som självklart var väldigt trevligt, inne på redaktionen där vi pratade lite för att sen därifrån gå till platsen där det skulle filmas, det var ganska soligt så vi satte oss vid ett café vid strömmen. Vi diskuterade sedan lite kring olika aspekter av nätmobbning/näthat osv och det kändes iaf som det gick ganska bra, även fast jag (som jag sa igår kväll) var sjukt nervös.

 

Efteråt fick jag reda på att det antagligen skulle sändas imorgon men exakt tid skulle de återkomma om. Jag kan också säga att jag efteråt var lite "orolig" eller fundersam över om jag hade svarat ordentligt eller om jag skulle utvecklat någon fråga lite mer, man kommer ju alltid på andra eller mer saker man kunde sagt efteråt MEN jag är ändå nöjd med tanke på att det här är något jag inte ens skulle tänkt tanken att våga ställa upp på för bara något/några år sen så det kändes riktigt grymt att jag faktiskt gjorde det nu!

 

Ger mig själv en guldstjärna för att jag tog mig an något som jag egentligen inte känner mig så bekväm med :).

 

Interview

 

Har hållit en sak lite småhemlig hittills, ville inte dela med mig här förrän det var bestämt hur det skulle bli MEN jag blev kontaktad i förra veckan av tv4 i staden där jag bor och fick i stora drag frågan om jag kände för att ställa upp i en intervju för ett inslag om nätmobbning/näthat. Min första tanke var ungefär (vid första kontakten visste jag inte vad det gällde) att oj hur har dom kommit in på min blogg, för det var ju inte direkt det först jag hade tänkt skulle hända när jag började med bloggen så det var verkligen oväntat, nästan lite overkligt.

 

Jag hörde av mig tillbaka och fick reda på vad det skulle handla om osv och jag var osäker på om jag verkligen skulle vara rätt person med tanke på att jag kan vara väldigt blyg och jag blir så lätt väldigt nervös men jag tänkte till slut att nej sjutton nu får jag ta mig i kragen för en gångs skull och faktiskt försöka göra något åt min blyghet och speciellt när det är ett ämne som jag tycker otroligt viktigt och intressant dels då jag när jag var yngre själv blev utsatt för "vanlig" mobbning, om man skall kalla det så och jag förstår hur illa det kan göra andra människor och jag ser inte meningen med att skada/såra någon så.. Ja, nu står jag här och imorgon ska jag till tv4 redaktionen på intervju, spännande men samtidigt sjukt nervöst men jag hoppas att det går bra i alla fall. Wish me luck! ;)

 

Homecoming party



I lördags kväll blev det fest med några vänner hemm hos emelie och jesper, den här tösen (till höger i bild) kom i fredags hem från sin 2-åriga vistelse i USA (sjukt kul för henne, lite avundsjuk nästan ;)..) så självklart drog vi med även henne ut på krogen och dansade loss, haha.

Circus

 

 

Cirkus maximus var i stan i helgen och eftersom en av mammas gamla vänner jobbar och hjälper några av barnen där med skolarbete osv så fick vi på kvällen efter föreställningen följa med bakom kulisserna och hälsa på djuren på nära håll, har aldrig sett en elefant riktigt så nära så det var coolt.

 

You are not your... skin...

 

 

Jag tycker texten till den här låten säger väldigt mycket och man blir lite extra påmind om att tänka på att det inte bara är utsidan av en person som räknas.


25 maj

 

 

 

Jag var och hjälpte min bror med familj att städa lite vid sommarhuset i slutet på förra veckan, självklart passade jag på att ta några bilder med. Har några fler men får se om jag visar dom också eller om det får bli fler nästa gång man åker dit istället :P.

 

Soccer pratice



Stack iväg och tränade lite fotboll ikväll, skott och matchövningar är väl min favorit och som tur var var det ungefär vad vi gjorde idag, grymt nice!

Do it yourself

 

 

 

 

 

Kände mig sjukt snäll idag så jag klippte av ett par av mina gamla byxor och fixade ett par nitshorts till emelie :O dom blev ganska bra till slut och em blev glad så det var ju tur! ;)

 

Breakfast in bed

 

 

Var som sagt hemma hos mor och far lagom till min kära lilla mammas födelsedag och självklart var jag en snäll dotter och serverade frukost på sängen, äggmackor, varm choklad och yoghurt blev det, lagom lyxigt sådär men hon blev glad iaf.

 

Just det! Jag sa ju också att jag skulle göra en ominstallation osv på min dator men planerna blev lite uppskjutna av att mammas två systrar helt plötsligt kom och hälsade på (den ena kom ända från timmernabben), de smög hela vägen uppför trappan så ingen skulle höra dom, plötsligt hörde vi sång som kom närmare och där stod dom, snacka om att vi blev förvånade :), hah. Fikade och det blev en lång pratstund innan vi till sist åkte med de till in till staden där vi mötte upp min lillasyster och fortsatte firandet med henne. Nice dag!

 

Recovery

 

Hey! Satt halva helgen med en skoluppgift, photoshop och ett textdokument med andra ord, gruppmöte igår och en ny uppgift till fredag. Vi håller fortfarande på med appen, jag ska fixa färgschema osv får se hur det går. Dagens schema består mest av att flytta alla viktiga saker från datorn till hårddisk och sen tömma och installera om operativsystemet, får se om den funkar bättre sen. Blir tyvärr inte så mycket bilder idag men kanske imorron.

 

Btw min kära mor fyller år idag så grattis till henne, blir att fira lite med såklart ;).

 

 

The valley of death

 

 

kändes som det var dags för en ny text, den här gången lite längre. Jag skrev den för några år sen, det här är originaltexten men det finns en version till för jag skrev faktiskt om den lite senare så att den skulle passa som en låt till en uppgift på gymnasiet.

 

Bring me the Horizon

 

 

Citerar en väns kommentar om den här låten för den säger det mesta "Den är så jävla magisk! Får rysningar varje gång. Helt sjukt mycket känsla." - LN

 

In the absence of color

 

 

 

Spiked boots

 

 

Shining in the sun

 

 

 

 

De här bilderna tog jag samma dag som de i inlägget innan, brorsan och hans kvinna.. XD.. skulle gå på bio så vi vaktade barnen en stund, vandrade runt på stan eftersom det var så skönt i solen, gav casper glass tog lite kort ja, det gamla vanliga ;).

 

Get your motor running

 

 

 

 

 

 

 

 

När jag tänker på att det redan gått runt 2 veckor sen jag tog de här bilderna känner jag mig lite smått lat som inte lagt upp de tidigare men så kan det bli ibland när man har fullt upp antar jag, bättre sent än aldrig brukar det ju heta, eller hur ;).

 

Den 1:e maj varje år brukar det anordnas ett "majtåg" där bilar som de här och motorcyklar åker längs gatorna och visar upp sig. Var där och kollade en stund, tog några bilder och några gånger stod jag till och med halvvägs ut i vägen, hah, tur att jag inte blev överkörd ^^.

 

Tycker de lite äldre amerikanska bilarna oftast är väldigt fina,  man ser inte direkt såna varje dag men mustang är ändå min favorit såg några riktigt grymma både nyare och äldre modeller.

 

Run for your life...

 

 

 

Som jag nämnde i torsdags så skulle ju Jesper springa grabbhalvan, han och hans ena arbetskamrat sprang 5 km på runt 25-30 min (de första kom in på runt 13-15 min) ganska bra ändå tycker jag med tanke på att han knappt hade tränat innan :).

 

My Dark side

 

 

Hade lite tid över imorse så bestämde mig för att prova en lite annorlunda typ av redigering mot vad jag är van vid. Originalbilden är några år gammal och jag gjorde kanske redigeringen på runt 5 min så det kunde väl absolut ha blivit bättre, men tänkte mest visa vad jag pysslat med idag och jag tycker det är roligt och intressant att tänka på hur mycket det faktiskt går att förändra sina foton nuförtiden.

 

A different kind of rainbow

 

 

International street market

 

Slängde på mig kläder och drog iväg med emelie till stan en sväng idag, hennes karl skulle springa grabbhalvan så vi skulle dit och titta men innan det mötte vi upp ante och gick runt en sväng bland marknadsstånden som de hade satt upp mitt inne mellan butikshusen i stan.

 

Det fanns allt möjligt att provsmaka och titta på från flera olika delar i världen, gelato, bakelser och nougat från italien, olika sorters hamburgare från australien, ostar och honung, muggar och tekoppar från england, flera olika maträtter både från polen, spanien och thailand mm, kringlor och annat bröd (som jag inte riktigt kommer ihåg vart det kom från) och mycket mer. Det var synd att det regnade annars hade det varit mysigt att gå runt där lite längre och titta och köpa saker att prova.

 

Det var svårt att ta fram kameran i regnet men några bilder kommer i alla fall upp senare.

 

A Sunset At Sea

 

 

I söndags blev det en spontanutflykt till min bror med familjen, grillade och hade trevligt och på kvällen tog vi vägen över färjan så då passade jag på att ta några bilder vid vattnet.

 

Paper Prototyping

 

 

Såhär såg det ut när jag satt och jobbade med pappersprototypen till videoinlämningen. Klippte, klistrade och ritade ihop en liten snabbskiss bara så man skulle kunna förstå ungefär hur applikationen skall se ut, det viktiga är ju egentligen funktionen.

 

Btw en prototyp är ju till för att man skall kunna prova hur något fungerar med hjälp av tex någon annan person, man använder det ofta i början eftersom det är lättare och mindre tidskrävande att göra om något eller planera om något  än om man tex skulle göra en prototyp genom att programmera upp hela appen (i vårt fall) och sen komma på att halva koden måste ändras.

 

An unusual workspace

 

 

 

Tillbaka igen efter helgen, om man kan säga så fortfarande när det redan är onsdag men iaf, ehm.. har inte hunnit skriva på flera dagar eftersom jag haft så mycket att göra med några scener som skulle filmas till en videoinlämning för vårat grupp-projekt som skulle lämnas in idag, satt ute på taket hela dagen med datorn igår och tog tag i det sista innan det var dags att filma mina små korta scener, vad gör man inte när solen skiner och man annars skulle vara tvungen att sitta inne ;).

 

Men nu är jag som sagt tillbaka och jag skall försöka att även hinna uppdatera med lite bilder från veckan som gått, kom på att jag har en del som jag inte hunnit lägga upp än :O.

 

They say, girls just want to have fun

 

Den senaste veckan har nästan bara handlat om ändrade planer, igår var det egentligen meningen att emelie och jag skulle åka hem till mor och far över helgen MEN så blev det inte... drog på stan och käkade pizza med jenny, skulle shoppa lite men kom på att jag glömt kortet i andra jackan hemma hos emelie och nej, jag orkade inte gå och hämta det så det fick bli en annan gång. En annan polare hörde av sig och undrade om vi skulle med ut på krogen senare på kvällen och vi bestämde oss för att följa med men det slutade med att emelie, jag och jenny mötte upp en annan vän och drog till ett annat ställe där de spelade musik som var lite mer i min smak ;). Nice kväll med vännerna med andra ord!

 

Heavier Than Heaven

 

 

Det kommer alltid saker emellan så jag hinner aldrig läsa så mycket jag skulle vilja av det jag själv vill MEN när det till slut finns tid är det jäkla nice att sitta på balkongen i solen med boken i handen.

 

Illusions

 

 

Addiction

 

 

Fireworks

 

 

Valborg

 

 

 

 

 

Planerna för valborgskvällen blev lite ändrade men inget fel med det, här kommer några bilder, tog tyvärr inte så många senare på kvällen. Vi gick iaf till folkparken och tittade på fyrverkerierna och brasan, sen gick vi och käkade så det blev en trevlig kväll med vännerna helt enkelt.

 

Bonfire

 

 

Mohawk

 

 

 

Day dreamer

 

 

 

 

Irish Cream