Utflykt

 
 
Eftersom jag egentligen inte har skrivit ordentligt här sen i.. januari, tror jag.. så har jag hunnit med att göra ganska mycket saker och hårddisken är helt överfull med bilder. Jag tänkte att det kanske blir några tillbakablickar då och då där jag visar lite bilder från några av de bästa stunderna, mest eftersom det kanske kan vara roligt att titta tillbaka på dom och minnas senare.
 
Förra veckan följde jag med och hälsade på min moster med familj i Timmernabben och en av dagarna åkte vi till ett litet ställe som heter Pataholm och det var där jag tog dom här bilderna. Om man vänder sig lite bort från stället där de här bilderna togs så kan man se över havet ända till borgholms slottsruin på Öland och åker man bara en liten bit bort så kan man nästan gå halvvägs ut i sundet (på en landbit såklart inte i vattnet ;)..)
 
När vi ändå var där och hälsade på passade vi på att åka till kalmar (slott) och öland innan vi var tvungna att åka hem igen. Mer bilder från det kanske kommer senare.

Självförtroende

 
I måndags kväll efter att ha träffat en vän som är hemma några veckor ifrån sina läkarstudier i polen så hade jag lovat att vara barnvakt till min brorson medan emelie och marcus var på tatueringsstudion. Theo sov hela tiden så jag passade på att snabbt skissa lite på en illustration som jag kommit på en idé till. Resultatet för den här gången blev såhär (det är meningen att den ska vara lite slarvig och inte helt perfekt, jag tycker faktiskt att det kan vara lite charmigt ibland).
 
Idéen växte väl fram lite ur att det känns som att det fokuseras alldeles för mycket på utseende och hur man "ska" se ut och ser man inte ut som man "borde" så blir man inte accepterad och respekterad på samma sätt. Människor kan säga vad dom vill men det är ju faktiskt tyvärr såhär det fungerar fortfarande. Numer börjar man ändå mer och mer bli matad med att man ska våga vara sig själv och att det är bra att ha en egen stil osv, MEN när människor väl försöker vara sig själva och försöker se ut på ett sätt som de själva tycker om så är det ändå många som får höra elaka saker om det och många har fortfarande väldigt starka åsikter som de bara måste dela med sig av så fort de får chansen. Det är ju ändå ganska lustigt när man tänker efter för det vi egentligen säger är: Var dig själv.. så länge du är som alla andra. Det känns ju väldigt fel och jag förstår att så många människor tyvärr har jättedåligt självförtroende och självkänsla, det är faktiskt inte alls konstigt med alla dessa budskap överallt.

Nya idéer

 
För några dagar sen gjorde jag äntligen klart den här illustrationen som jag började på för ganska länge sen. Jag kom på att jag ville prova att göra en vattenfärgseffekt och till slut fick den hänga kvar, haha. Kreativiteten och fantasin har ju inte riktigt varit på topp på ett tag men nu känns det som att det är dags försöka att göra något åt det :).

Change

 
 
 
Jag har ju inte varit så bra på att skriva något på ett tag, har känt mig allmänt omotiverad och det blev ju inte bättre av att den gamla designen kändes mörk och instängd på något sätt, även om jag verligen gillade den från början. Nu har jag äntligen gjort något åt det problemet iaf och ja,om vi säger såhär.. det får duga så länge.