Keep Calm And F-ing VyRT

 

 

 

 

 

 

 

 

Alla bilder kommer från 30stm's instagram.

 

Was it a dream...

 

 

"50 new songs, a new album, a monkey in @tomofromearth's hood and @jaredleto set the kitchen on fire...... This is why I love them!"

 

 



Okej, here we go, hittade det där citatet på twitter och det sammanfattar faktiskt kvällen jävligt bra. Som jag skrev häromdagen så gick jag och la mig halv 7 på morgonen, fast det egentligen skulle sluta runt 3 på natten (6pm LA tid), de hade lite tekniska problem i början det mesta hade att göra med en grym osynkning, det tog kanske 1,5 timme för dom att fixa till det ordentligt och många på chatten började tycka att det kunde köra osynkat istället men "känner" man bandet rätt så vill de alltid ge den bästa upplevelsen och när problemet var fixat försökte de självklart "make up for lost time" som det heter på engelska så därför drog det ut lite extra på tiden de sände :D... tycker det var helt okej med väntetiden ändå, problem kan ju alltid hända spec när det handlar om livestreamingar osv.

 

Angel or demon, I gave up my soul

 

Anyways, under kvällen fick man följa med när de spelade några akustiska låtar tillsammans med några violinister (påminde lite om mtv unplugged framträdandet de gjorde tidigare i år). De visade runt i studion och spelade smakprov från några nya låtar, det hade jag ju hoppats på så det var sjukt nice, jared tog fram sin gitarr och spelade "The kill" inne i studion och sedan improviserade han och tog "Revenge" och en till lite halvny, har hört en del av den förut men jag vet inte riktigt vad den heter, "Save me" kanske...? (många kallar den det på nätet iaf)

 

Hang me down, by the riverbed, with the other dead

I will sing, the whole way down

Hang me down, by the riverbed with the other dead

I will die, without a sound

Oh lord, save me...

 

De hade en asgullig apa som sprang runt och hela tiden försökte gömma sig i tomo's luva och den tog och kastade jareds hatt på marken XD, det blev Q&A, de visade klipp från turnéfilmen som kommer ut i år och klipp ifrån "Artifact" (dokumentären om tiden då dom spelade in senaste plattan och deras kamp med stämningen på 30 mille från skivbolaget), klippet när de skulle köpa julgran var sjukt kul, självklart tog de den fulaste dom kunde hitta XD.

 

Självklart skulle jared laga vegan pancakes också, det gick väl sådär om vi säger så, han kastade mjölblandning och hällde mjölk över halva golvet till att börja med, sen kastade de runt pannkakor som redan var färdiga sen innan och råkade sätte eld på köket, funny as hell!

Btw, älskar att tomo skrattar.. ashögt, efter i stort sett allt han själv säger, så jäkla underbart! XD

 

Efter allt det här var det meningen att det skulle vara slut men jag hängde kvar lite vid chatten för att kolla vad folk skrev osv och helt plötsligt kom de tillbaka och för de som stannat kvar spelade de upp ett till smakprov från en ny låt och jared tog gitarren igen och spelade en sista låt i studion.

 

Witness, tell me what you think of my life

Judge me, jury, if I'm wrong or I'm right


De bad specifikt om att inget skulle spelas in, eller iaf inte läggas upp någonstans eftersom de jobbat hårt för det och de tyckte att de som köpt biljetter skulle få en unik upplevelse, därför lägger jag inte upp några klipp eller liknande utan bara några bilder (Y). Btw 5 wwtt's från kvällen på twitter på mindre än 24 timmar, hur sjukt är inte det! :O

 

When things don't work out as planned

 

Som jag skrev redan på förmiddagen igår så blev det ju smått änrade planer för dagen, och vi fortsatte vara spontana resten av dagen. Emelie hittade en grill på biltema som hon köpte hem till balkongen.. följden av det blev att vi bestämde oss för att hänga där och grilla, jenny joinade efter en stund, det blev någon drink till det och till slut skulle vi tydligen ut på krogen med :O.  Jag gick hem ganska tidigt eftersom jag var trött men kvällen blev nice till slut.

 

Måste berätta om grej som vi asgarvade åt en bra stund efteråt, hah. Vi hade precis varit på ikea och gått tillbaka till bilen som stod vid biltema, emelie och izza hade tydligen fika med sig som dom satte sig och fikade på i bilen XD. okej, jag smakade väl en kaka, men iaf efter en stund kom det en väktare framkörandes i sin bil han log lite smått och sa till oss att han skulle stänga grindarna till parkeringen :O, vi tyckte ju att det såg roligt ut så tänk er vad kul han måste tyckt det såg ut när vi satt där och fikade, som några små tanter, som emelie så fint liknade oss vid. Och ja, som oftast är det alltid roligare i själva situationen än när det återberättas :P, haha.

 

Btw jag skrev ju att jag skulle skrivit ett inlägg om fredagnatten VyRT evenemangen med 30stm igår men jag fick ju lite fullt upp så jag skall försöka hinna med det idag (Y).

 

Changing plans

 

Vaknade för kanske 2 timmar sen.. inte så sent ändå med tanke på att jag gick och la mig halv 7 :O whaaat?! haha, men jag tänkte berätta lite mer om kvällen/natten i ett inlägg senare ikväll eftersom jag måste göra mig iordning och dra iväg till ikea, kanske biltema också, med emelie och izza. Det känns på ett sätt onödigt en sån här dag när solen skiner MEN jag har inte så mycket annat att göra, det blev ändrade planer i sista stund, och jag skulle bli rastlös om jag bara skulle sitta hemma för mig själv :P.

 

Anyways.. hemma om ett par timmar igen, wish me luck! ^^.

 

 

This is who I really am...

 

osäker på källan men tror den kommer från flickr.com någonstans.


 

Ikväll... natt, it's time to F-ING VyRT! haha... första gången jag och emelie provade det var för MARS300 i december och nu är det alltså dags igen, den här gången kallas det THE LABORATORY och hmm, jag vet egentligen inte vad som kommer att hända men kanske någon typ av studiospelning och sen tror jag dom kommer att prata en del, antagligen om deras framtid osv.. vem vet kanske om det nya albumet det sägs att de håller på med, skulle inte vara helt fel med ett smakprov på en ny låt ;). Hoppas nästan lite att dom fixar det där med vegan pancakes med, det har ju varit sån jäkla hype kring dom XD.

 

Jag tänkte iaf också skriva några rader om varför 30 seconds to mars (lite otippat kanske men, men ;)...) är ett av mina favoritband. Och nej, det kommer inte bli något inlägg som handlar om hur sjukt snygg Jared är för let's face it, man lyssnar ju inte på musik bara för att sångaren eller bandmedlemmarna är heta, haha.

 

Anledningen till att jag lyssnar på dom är att de många gånger inspirerar mig så sjukt mycket och jag tror och vet att det är många fler än jag som känner likadant. De bryr sig väldigt mycket om sina fans, de jobbar alltid sjukt mycket för och försöker alltid göra sitt bästa för att göra varje upplevelse de deltar i så speciell som möjligt för alla inblandade. Jag gillar känslan på konserterna och att det går att få en liknande känsla bara av att sitta framför datorn och titta. De är oftast väldigt ödmjuka och alltid noga med att tacka fansen/familjen/echelon för förtroendet de får och de talar ofta om att det är det som gör så att de kan vara där de är idag och det som gör att de kan fortsätta förverkliga sina drömmar. De försöker även inspirera och få oss att förstå att vem som helst kan uppfylla sina drömmar och att även om någon säger att något är omöjligt så skall man själv alltid fortsätta tro på det.

 

De är ofta jävligt roliga och de är sjukt duktiga på det de gör, både att göra musik och videor mm och de bidrar även en hel del till välgörenhet då de gör saker där, många gånger, hela vinsten går till hjälp för behövande. Videon till a beautiful lie är tex inspelad på grönland och de försöker föra fram budskapet och visa några av de problem som växthuseffekten och global uppvärmning bidrar till.

 

Självklart tycker jag även att deras musik är riktigt nice (även om jag än så länge pratat mycket om annat runt om) och det är roligt att se hur de hela tiden försöker utmana och puscha sig själva för att utvecklas. Och även fast mycket handlar om musiken så tycker jag det är intressant att det många gånger handlar om så mycket mer än bara musiken. De har utvecklat en hel värld där ikoner och videor osv spelar en stor roll genom att visa "dolda" budskap och där många kan spendera flera timmar med att sitta och fundera ut betydelserna bakom dessa.

Om ni någon gång hört citatet "I cannot teach anybody anything, I can only make them think" så känns det som att det passar bra in på vissa delar av 30stm och av någon anledning gillar jag det faktiskt, att själv få komma fram till lösningen på "mysterier".. man lär sig på ett helt annat sätt, det går djupare där resan fram till målet blir nästa viktigare än själva målet i sig och det är så mycket mer spännande än att direkt få det rätta svaret.

 

Det finns säkert något jag glömt skriva, men det här är iaf en del av de orsaker till varför jag inspireras av 30 seconds to mars.

 

Where the streets have no name

 

 

Walking in the night

 

 

Kvällspromenaden, eller nattpromenade kanske är mer rätt, igår resulterade oväntat i den här bilden. Morgonen började på ett sjukt bra sätt, vänner som hör av sig, frukost och en jäkla massa musik (nirvana, my darkest days, marilyn manson, in flames, shinedown och några andra).

 

Solen skiner än så länge så nu ska jag slänga på mig lite smink och kläder och tvinga med emelie ut ur den här grottan en sväng. Funderar på bio idag med, får se hur det blir.

 

To do lists


Hunnit med en del idag, gruppmöte, mer plugg, hängt med emelie, spelat datorspel.. skulle gått ut en sväng och fotat idag men vädret är alldeles för tråkigt hoppas på bättre lycka imorgon. Då måste jag bland annat till systemet också och röja genom stan en sväng och se om jag hittar nåt, kanske nån ny tischa eller.. ja.. whatever egentligen, hah, nåt man kan ha på sig helt enkelt. På kvällen skall jag göra en annan grej men det tänker jag inte berätta förrän imorron ;).

Bringing out memories



När man tänker efter kan man kanske tycka att det är lite konstigt att vissa låtar framkallar så mycket minnen eller att vissa låtar fortfarande finns kvar i minnet fast flera år har gått sen man först upptäckte dom, den här är fortfarande en av mina favoriter (for my brother är också jävligt nice) fast jag knappt kommer ihåg när jag hörde den första gången längre.

Själva låten börjar ungefär runt 1.13

You can always make it work

 

source

 

Let's embrace it

 

source

 

Ibland hittar man bilder på tjejer som har en riktigt cool stil som man nästan blir lite avundsjuk på för att det känns som att man själv aldrig får till det riktigt sådär perfekt.

 

Dark side of life

 

 

 

 

 

Av någon anledning finns det mest svarta, grå och vita kläder i min garderob men jag måste ändå tyckt att jag hade för några eftersom jag självklart köpte fler idag ^^. Ett linne med spetsrygg och ett par tunna jeans med dragkedjor i sidorna och längst ner vid benen.

 

Everything isn't always just black or white

 

 

 

Fick med mig lite grejer hem från stan förut bland annat den här grå stickade tröjan, tunn, lite oversize och riktigt skön, bra köp med andra ord!. Slänger upp resten senare.

 

Stars and stripes

 

 

Drar ner på stan en sväng med emelie, kanske blir en fotosväng efter det och sen ska jag vila för jag är pisstrött idag :O, hah.

 

24 april

 

 

 

 

The Savior

 

 

Hittade den här, den kommer säkert från 2007, så det är långt ifrån nytt och det känns som det märks lite ;).

 

Movietime

 

 

Pluggat på förmiddagen, emelie är här också så vi lägger oss nog i sängen och slänger på någon film nu innan vi drar till stan.

 

Vad är egentligen det rätta?

 

Jag vet inte men av någon anledning tycker jag alltid det är så jobbigt när mina vänner har problem eller när de inte mår bra, försöker finnas där och hjälpa.. försöker alltid vara förnuftig och stöttande även om det många gånger känns som att man inte vet vad man skall säga medan det andra gånger finns hur mycket som helst..

 

Tänker på samtalet eller samtalen man haft långt efteråt, funderar på om man skulle sagt något annorlunda eller om det som sades var det bästa.

 

Ibland sitter man uppe halva natten för att prata över nätet eller telefon och ibland kan man åka i timmar för att överraska och muntra upp.

 

Ibland träffas man inte på länge men de vet ändå att man finns där om det skulle behövas, bara ett samtal bort.. eller det är i alla fall vad jag hoppas.

 

Men hur ska man egentligen bete sig och vad borde man göra? Gör man rätt saker för rätt personer eller försämrar det bara situationen? Bryr man sig för mycket? Tycker alltid det är så svårt att veta.

 

Maybe blackmail works...?

 

Försöker tvinga emelie att lägga in de bilder och videor hon tog/spelade in när vi var på In Flames på hennes datorn (det går sådär hon är så sjuuukt seg) eftersom jag inte hade tid att ta så många så vill jag ju självkart låna några av henne till mitt inlägg om den kvällen. Och ja, det är därför jag inte skrivit något om det än :(.. blir galen -sliter mitt hår- ;) meeen får köra lite utpressning eller liknande grymma metoder, hah, så kanske hon fixar det snart.

 

Sounds like hell, looks like heaven

 

source

 

Mustasch spelade i helgen, hörde att det var drag, men det visste jag väl iofs sen innan ;). Men det hade varit jäkligt nice att ha hunnit gått men det får bli en annan gång.

 

Birthdays

 

caspers 5-årskalas

 

caspers 5-årskalas

 

caspers 5-årskalas

 

Höll på att glömma att slänga upp de här bilderna, de är från påskdagen när vi var och firade caspers 5-årsdag (han fyllde egentligen år några dagar innan men eftersom martin skulle hinna följa med så blev det påskdagen istället).

 

Tog inte så många bilder för jag var så trött efter kvällen innan så jag orkade helt enkelt inte, synd men sant. Men han fick iaf massa presenter, vi spelade innebandy i källaren (slutade med att jag fick en blåtira, hah), grillade och åt tårta så jag tror han hade en rolig dag, lillparveln.

 

Btw, stämplade martin i pannan med en av stämplarna casper fått i present, det såg rätt så jäkla kul ut när han gick runt med den resten av kvällen OCH halva måndagen med ;D. Ni kan ju tänka er själva om nån går runt med en fjäril i pannan XD.

 

Senare på kvällen åkte vi hem till mamma och pappa för att hinna ta det lugnt och hälsa på min lillasysters grav innan In Flames kvällen efter. Just det! åkte färjan utan bil för första gången också XD.

 

Still Sick?

 

Känner mig trött, seg och hängig idag, kommer kanske av förkylningen. Legat i sängen nästan hela dagen och kollat på sons of anarchy, bara chillat och tagit det lugnt. Skönt att bara göra det med ibland.

 

Imorgon är det måndag igen, vad händer egentligen med tiden? :P.. Fortfarande tråkigt väder också fast det är slutet av april, nu får det bli lite skärpning på det här va. Vill kunna hänga med polarna.. ute i parken eller vid havet och grilla, utan att frysa arslet av mig ;P

 

Löning i veckan och valborg om en vecka redan så det finns en del att planera till, får se vad som händer men är nästan säker på vad det blir redan. Polarna brukar ju kunna dra i en långt i förväg, haha.

 

Wrapping it up

 

 

Självklart glömde jag att ta en ordentlig efterbild på hur håret blev när det var stylat och klart men på dom här bilderna förstår man väl ungefär principen.

 

Hårresande

 

 

 

Efter att Emelie och jag hade "tjatat" en lång stund gick Martin till slut med på att vi fick klippa håret på honom (ja, ni ser ju bara hur han såg ut innan på de första bilderna ;)..) han hade, med hans egna ord: odlat länge för In Flames :P, han skulle väl försöka headbanga med det lilla rufset antar jag ^^ men vi tyckte att det var bättre att det såg snyggare ut än att han kunde headbanga med det :P.

 

Tricky easter bunny

 

 

 

 

 

 

 

Looking for something?

 

 

 

 

 

 

 

Easter hunt

 

Lovade ju fler bilder från helgen när Martin var och hälsade på och bättre sent än aldrig brukar det ju heta ;).  Orkar inte lägga alla bilder i ett inlägg eftersom det blir flera mil långt, men slänger upp några i väntan på resten.

 

 

 

 

På påskafton skojade Emelie och jag lite med grabbarna och hade gått och gömt påskägg som de fick leta efter ute på gården. De sprang runt som yra höns en bra stund innan de hittade dom.

 

 

In class

 

Möte nu på förmiddagen, sen måste jag verkligen plugga har väl kanske hamnat lite efter vi har så mycket uppgifter just nu, gaaah, men det positiva är att det är skönt när allt är klart :D.

 

When only words make sense

 

 

Well, då ska vi se... pratade ju för ett tag sedan om att jag funderade på ifall jag skulle dela med mig av några texter jag skrivit och jag har bestämt mig för att jag väl lika gärna kan göra det :),en del är längre och en del kortare och en del av texterna är ganska gamla och på den tiden använde jag mig mycket av penslar i photoshop och tyvärr vet jag inte riktigt var jag fått alla ifrån så jag vet inte hur reglarna för att använda och visa vissa av dom ser ut (men jag tror att jag använt mig mest av såna som man kan lägga upp) men jag plockar bort bilderna om jag i efterhand hittar något sånt.

 

Searching for my soul

 

 

(hittade bilden på hårddisken men kunde tyvärr inte hitta källan till den, antar att jag hittat

den på weheartit, men om någon vet vem som äger den säg gärna till)

 

Memories





Foto och modell: Jag

Har inte så mycket intressant att säga om dagen hittills, satt vid datan och spelade cod halva natten och vaknade tidigt vilket betyder att dagen känts seg så här långt, men jag tänkte att jag slänger upp några gamla pics så länge :P

Lazy Sundays

 

 

Söndag nu igen :O, ibland går dagarna så sjukt snabbt så man knappt vet vart dom tagit vägen. Tur att vädret inte är riktigt lika nice som igår för då slipper man få dåligt samvete om man inte går ut ;P.

 

take care

 

Släppa taget

 

source

 

A night out

 

 

 

 

 

Har äntligen lagt in lite bilder från förra helgen på datorn, lägger upp några i taget annars blir inläggen för långa ;).

 

Lyssnade på musik, spelade ölspel, tog några cider och blandade drinkar innan vi drog ut på krogen. Riktigt nice kväll. Tror inte vi kom i säng förrän efter 5.. inte så farligt ändå, har varit med om värre och man lever ju bara en gång ;).

 

Transformation

 

foto: michaela wågman

 

 

Ibland får man för sig att göra saker med bilder som man inte hade tänkt från början. Det var ungefär vad som hände med den här bilden. Gjorde om den till en skoluppgift för, ja vad kan det vara... nåt år sen. Och ja, jag vet att det inte är så överdrivet bra gjort såå.. well... don't judge ;P för mycket i alla fall. Alla är ju nybörjare nån gång.

 

What's left.. without family and friends?

 

foto: emelie wågman

 

Suttit och redigerat lite av mina bilder, pluggat och varit nere på stan.. ja, ungefär så har min dag sett ut. Har suttit och skrattat för mig själv åt en del scener i en animerad film vi såg i helgen med, räkorna var bara så underbara ;).

 

Make life count

 

 

Deadline

 

Haft möte idag igen vid 11, vi blev klara med den här deluppgiften med 2 dagar kvar så det var skönt. Annars har jag mest pluggat, och spelat en del cod, kände att jag var tvungen att öva lite :P

 

Ministudio

 

 

 

Eftersom jag inte fixat med helgens bilder än tänkte jag istället att jag skulle visa hur det såg ut när jag tog de HÄR och de HÄR bilderna.

 

Har man inte alltid allt som behövs till det man vill göra är det bara att använda fantasin, jag tog ett par fotopapper (behövde något lite tjockare än A4), riktade en lampa på ena sida (använde bara en istället för två eftersom jag ville ha skugga på ena sidan) och ja, det var väl ungefär allt eller ja, jag ställde ju dit objektiven mm också men det var ju en rätt stor självklarhet ;).

 

 

Say goodbye

 

Dålig update de senaste dagarna I knoow, men vem hinner sitta vid datorn när man har kompisar på besök? ;). Meen anyways, Emelie och jag var nere vid stationen och lämnade Martin för några timmar sen, lika tråkigt varje gång när man inte kan ses så ofta men vi har hunnit med en del och haft grymt kul i helgen iaf :D. In flames var riktigt nice igår och Martin fick till och med ett plektrum så han är lycklig för resten av året :P haha. Lägger upp några bilder från helgen senare när jag fixat med kameran lite och lagt över dom till datorn.

 

7 april

 

 

 

 

6 april

 

 

Dags att färga håret igen, kör en hemmafärgning för jag orkar inte gå till en frisör för en sån enkel grej.. tror inte dom har öppet såhär dags på kvällen heller ;P, hah. Tvingar emelie att hjälpa mig istället och det kanske försvinner nån cm när vi ändå är igång.

 

Har mycket att göra imorgon bitti, måste förbereda en del grejer så vi slipper hålla på och laga mat i flera timmar på kvällen tex.  Blir det fint väder så slänger vi i alla fall upp grillen på gården och kanske några cider till det, riktigt nice!

 

take care

 

Cold... but I'm still here

 

 

Something takes a part of me...

 

source

 

Walk the line

 

 

Glömde ju visa mina nya skor ;). Nu måste jag börja packa, min säng ser ut som att en bomb slagit ner, helgen spenderas nämligen hos min lillasyster med karl och en kompis som kommer och hälsar på ca 40 mil ifrån :D. Kommer bli hur awesome som helst!

 

Feel I was running... an endless mile

 

source

 

Längtar så sjukt mycket så jag tror jag blir galen ;).. men på måndag smäller det, finally!!!

 

Wardrobe

 

 

En runda på stan och jag köpte lite nya grejer igen ^^. En vit spetstopp och en vit ärmlös skjorta fick följa med hem den här gången.

 

What would you do without words

 

Har funderat en hel del på om jag ska dela med mig av några texter jag skrivit, vi får se jag kan fortfarande inte riktigt bestämma mig om dom hör hemma här eller inte.

 

Where stories come to life...

 

source

 

App-utveckling

 

Har suttit hela dagen och pluggat, jag är inte klar med allt än har lite text kvar att skriva men imorgon är det iaf möte med gruppen igen och då ska vi presentera våra enskilda förslag på hur appen vi ska designa kan utformas, spännande att se de andras idéer.Vi ska också välja någon att jobba vidare med och skriva ihop ett gemensamt förslag. Får se hur det går men mina gruppmedlemmar är så grymma så det löser sig säkert.

 

Winter dreams

 

 

Inte för att det är något fel på vintern men just nu läntar jag inte tillbaka, nu är det dags för sommar ;).

 

 

In the morning mist

 

 

 

 

 

 

New stuff

 

 

 

Stan för några dagar sedan resulterade i att jag köpte 2 nya tishor, en fransväst, ett linne och en transparent jacka. Ett riktigt nice tillskott i garderoben.

 

 

Funny facts

 

source

 

Hey peeps! Hittade det här häromdagen när jag satt och kollade runt på nätet, leendet spred sig på mina läppar iaf ;).

 

 

Nitad

 

 

Det här är lite av det jag fixat med idag, är inte klar än men det kommer nog bli riktigt grymt till slut. Än så länge har jag bara gjort ena.. hmm.. "bröstet" och en rad på axeln på andra sidan men jag orkade inte göra mer idag så resten får bli en annan dag :P.

 

Polly wants a cracker...

 

source

 

Vaknade till Nirvana som spelades på radion, helt okej sätt att börja dagen ;). Har däremot haft svårt att sova så jag vaknade alldeles för sent med 5 missade samtal på telen men, ja.. vad gör man :P.

 

 

 

Running wild

 

 

Ska försöka dra med emelie ner till gymmet nu, skönt att träna man blir pigg och känner att man gjort lite nytta, det gör också att jag känner mig mer motiverad inför andra saker, awesome ;).

 

Musik på högsta volym i lurarna och så kör vi! dagens blir nog både kondition och styrka, yeey.

 

Wishlist

 

 

Även om det är svårt i det här snöovädret som tydligen är för tillfället så börjar man ändå få fetivallängtan och bli sugen på att gå på spelningar och jag hoppas verkligen att jag hinner med mer än förra året, även om det är svårt att toppa banden jag såg då men chansen finns ju alltid och of course så är ju alltid så mycket som möjligt det bästa ;D.

 

1 april