Sista timmarna

 
 
Hamburgaren är från i onsdags kväll och den blev riktigt god. Igår tog fredrik tåget från linköping och hälsade på emelie och mig en sväng eftersom han har semester nu, vi käkade, tog en fika och jag fick också till slut mitt plastskydd till iphonen utbytt så nu är han vit (halva den gamla plasten hade blivit färgad blå) och fin igen. Hade tänkt köpa ett nytt eftersom jag egentligen inte orkade gå och fråga om det kunde bli så eller om det var en anledning till att man kunde få ett nytt men som tur var så slapp jag ju nu till slut köpa nytt iaf XD.
 
På kvällen åkte vi iväg och tittade på marknad en stund, åt den största langosen jag sett och emelie köpte några armband till samlingen hon har på armen :P.
 
Idag pluggar jag som vanligt nuförtiden men snart blir det lite lugnare som tur är. Jesper flyttade hem till kristianstad idag också, känns lite skumt och tråkigt att han inte kommer bo här mer när man innan idag på ett eller annat sätt träffat honom nästan varje dag i ungefär 4 år... konstig känsla men tänk vad tiden går fort när man tänker efter egentligen.
 

Planering

 
 
Plotting and planning ;).. haha nejdå kanske inte precis så men såhär såg det bland annat i tisdags och igår när videouppgiften filmades och redigerades. Alla planer, tankar, idéer, klipp och textskyltar med bland annat frågor som skulle vara med skrevs upp på en lista för att kunna strykas allt eftersom och på så sätt vara säker på att inget missades.
 
Klippningen och redigeringen var riktigt kul FÖRRUTOM att pianomusiken som användes till blev lite småirriterande efter några timmar ;) haha.
Filmen blev iaf klar och uppgiften lämnades in, jag funderade också på att lägga upp den här men vet inte om jag vågar riktigt än, vem vet den kanske inte blir godkänd?! 
 

Silent movie

 
 
Träffade ante igår och vi började fota, filma och redigera mitt videoprojekt, det jag skrev om för några dagar sedan. Det kommer bli en sorts kort stumfilm, svartvit med sån där käck pianomusik, haha. Vi överdrev en del och larvade oss ganska mycket vilket ledde till att vi satt och skrattade det mesta av tiden eftersom vi fick så oootroligt charmiga bilder och filmklipp hela tiden. Slutresultatet kommer förhoppingsvis inte bli allt för oseriöst men ändå lite småroligt här och där. 
 
Nu måste jag skynda mig att göra mig iordning för snart är det dags att möta upp ante igen, idag är tanken att vi skall göra det sista på filmen och försöka bli klara.. tight tidsschema, inte alls! hehe ;)
 

Welcome to the universe

 
   

 
   
 
 
 
 

   



 
   
 
 
   

 
 
                

                    
 
                       Bilderna kommer från 30stm:s, jared letos och jamiereeds instagram eller från
                                                        följande sidor länk 1 och länk 2.
 

MARSX - celebrating 10 years of life on mars

 
Vaknade runt 10 och gick och lade mig efter klockan 6 :O, vet inte riktigt vad jag ska skriva idag, tror jag måste tänka en stund på det... men igår kväll.. ehmm natt, haha, firade iaf 30 seconds to mars att det redan är 10 år sedan deras debutalbum släpptes. Detta gjordes självklart med en livesession på VyRT kallad MARSX, vilken i största del såklart handlade om debutalbumet och vad som hänt, vilken utveckling de gjort under dessa år mm. Jared sjöng några låtar akustiskt, de spelade igenom plattan och kommenterade låtarna under tiden, hade en Q&A stund, teasade med några bitar av nya låtar och det fanns även stunder där de som vanligt var lika underbart roliga, larviga och charmiga som de alltid lyckas vara. Man kan säga att dom gör det väldigt svårt att hinna ha tråkigt för ens en liten stund. 
 
Tror att många funderar en del över att det verkade vara ganska annorlunda stilar på de nya låtarna de spelade den här gången men jag tror inte det går att bedömma på de kanske högst 20 sec bitarna vi fick höra utan som alltid får man ha tålamod och vänta tills skivan är helt färdig för att då göra sin bedömning. Det skulle ju inte vara 30stm om de inte utvecklades, vilket de gjort från varje skiva hittills och de flesta gillade ju till slut This is war även om de hade andra åsikter om den plattan i början och många hade trott på och velat ha en skiva som liknade ABL mer. Jag tror att det nya albumet kommer visa sig bli riktigt bra och jag tror att de kommer jobba hårt och göra allt vad de kan för att åstakomma ett så bra album som det bara går, we just need to have a little faith ;).
 
Det var iaf riktigt nice den här gången med och det är både roligt och intressant att kunna följa med dom i en helt annan miljö, lite mer på hemmaplan utanför turnéer och intervjuer mm och på ett annat sätt höra vad de tycker och tänker. Ett plus är ju att de alltid är så roliga och larvar eller dummar sig och man vet nästan aldrig vad som händer härnäst :D.
 
Btw jag kom på att jag nog aldrig lagt upp en av deras låtar innan, men största anledningen till det är nog att jag inte kan bestämma mig vilken jag ska välja, det finns så många riktigt bra :O ska jag då ta en av mina absoluta favoriter, ska jag vara superuppenbar och ta en av de kändaste eller ska jag välja en som kanske inte lika många hört innan. Jag borde väl valt en ifrån debutalbumet med tanke på inlägget i övrigt MEN den här gången fick det till slut bli den här, självklart för att låten är bra men också för att jag gillar energin, alla liveklipp och känslan i videon.
 
 

One life left to live, to forgive...

 
source 
 MARSX
celebrating 10 years of life on mars 
 

...

 

It took a moment before I lost myself in here..

 
Jag vet att det många gånger är så att man förväntas veta vad man drömmer om och ha ett mål att sträva efter, speciellt i dagens läge när man dagligen, nästan vare sig man vill eller inte, matas med alla dessa människor, överambitiösa kan ibland tyckas, som verkar veta precis vad de vill och har klara mål utstakade långt framåt i tiden.
 
Men för alla fungerar det inte så utan ibland kanske man känner sig lite vilsen och det är egentligen inget fel med det, ibland så vet man faktiskt bara inte. Vissa gånger kan det kännas som att man bara slösar bort mycket av sin tid och som att man missar så otroligt mycket genom att inte veta men ibland är det bara så och då får man helt enkelt antingen gå ut och försöka ta reda på vad man vill och vad man brinner för eller helt enkelt acceptera att det tar längre tid för vissa personer att hitta det man verkligen känner passionerat för och att skapa sina drömmar, men hellre det än att gå helhjärtat in för något som man sedan utefter vägen kommer på att det egentligen inte alls var vad man ville och därifrån sedan vara tvungen att börja om helt från början.
 
Men när man sedan till slut hittat sin passion, sin dröm, skall man aldrig sluta tro på den eller sig själv, hur mycket motgångar man än möter och man skall inte låta någon annan människa tala om vad man kan eller inte kan klara av. Det är bara du själv som vet och det är ingen annan som kan ta din dröm ifrån dig så länge DU inte låter dom. 
 

Check that list

 
 
Känner att jag skulle behöva ta tag i det där med att köpa en almanacka snart, problemet är att jag vill hitta någon som är lite mer speciell. Idag skrev jag till och med en lista på saker för att jag inte skulle glömma bort något så det kanske börjar bli på tiden iaf, det mesta på listan blev faktiskt gjort men tråkiga saker som att städa kan man ju vänta någon dag med ;).
 
Började fundera på en idé till en videouppgift men sen mitt i vände allt och jag kommer nog köra på en helt annan idé, men mer om den senare kanske. Men det är egentligen ganska lustigt hur det kan bli ibland när man ena stunden sitter och kämpar för att komma vidare med en idé för att nästa komma på en helt annan och veta nästan precis vad man vill ha med.
 

I had a demon in my head...

 
 
Igår kväll spelade bland annat takida på linköpings stadsfest så vi åkte dit och lyssnade en stund, de körde några låtar från varje skiva från make you breathe och framåt. Kul att de spelade fler "gamla" låtar för en gångs skull, tycker iaf jag eftersom jag började lyssna på dom innan make you breathe plattan och den tiden sitter kvar lite bättre i minnet än de senare låtarna.
 
Under spelningen stod jag också och tänkte på att de utvecklats en del (scennärvaro, rörelser bland annat) sen första gången jag såg dom för.. ja, jag vet inte hur många år sen det är nu.
 
Bildkvaliten är tyvärr väldigt dålig eftersom jag använde min iphone, ville inte ta med kameran ut eftersom det regnade så mycket i början. Självklart började jag ångra att jag inte tog med den efter en stund men hellre det än att riskera att kanske förstöra den eftersom jag inte hade något regnskydd.
 

Flickan som glömdes bort

 
 
Igår var jag som sagt hos ante nästan hela kvällen, pappa skulle kommit och hämtat mig så skulle jag följt med honom hem och hjälpt till att baka morotskaka och mockarutor till på lördag MEN han GLÖMDE mig :O haha, vet inte hur han lyckades men där satt jag och hade blivit lämnad kvar XD. Gick till emelie lite senare så det var ingen katastrof men lite småroligt iaf.
 
Idag får emelie hjälpa mig att baka istället och sen ska vi åka hem till mamma och pappa med kakorna :P. 
(Bilden är ifrån i våras eller början på sommaren och har egentligen ingenting med inlägget att göra men jag tyckte den var rolig, hehe, emelie kommer slå mig sen men det är det värt ;D)
 

Luna

 
 
Vaknade för en stund sen.. av att den här sötnosen satt på mig. Luna är så gullig, hon ska alltid sitta eller ligga på en och sova och man får nästan aldrig en "lugn stund", vet hon att man är hemma så kommer hon direkt och hon brukar jama på mig också :P. Min andra katt Willow är mer självständig och hon gillar att vara lite mer för sig själv så där ser man hur olika personligheter dom kan ha även fast dom kommer från samma kull :). Tog hand om dom när de var kattungar för att de inte skulle avlivas när den gamla ägaren inte kunde ha dem längre. Tanken när jag skulle skaffa katt var att jag bara skulle ha en, men när de nu var två så kunde jag ju inte låta den ena avlivas, djurvän som man är :) men jag har aldrig ångrat beslutet sen dess.
 
Nehe nu måste jag väl ta mig upp ur sängen och göra mig i ordning, ska  till ante idag och han ska få vara försökskanin på en av mina uppgifter, hehe. Med andra ord kommer det pluggas iaf lite (känns som jag aldrig kommer sluta skriva om det, men det kommer jag.. snart ;)..) sen får vi väl se vad vi hittar på mer.
 
over and out, haha
 

Homework at midnight

 
 
Är fortfarande kvar hemma hos emelie, skulle från början ha åkt hem i både 1, 2 och 3 dagar men det blir inte alltid som man tänkt sig, vi har istället suttit och tittat på the vampire diaries när vi haft tid över och annars har jag pluggat som en galning och hon tagit hand om theodore såklart.
 
Igår kväll gick jag och lade mig tidigt men jag kunde helt enkelt inte sova så runt halv 12-12 tog jag med mig dator och kollegieblock och satte mig på balkongen med bra musik i hörlurarna och började plugga :O, var rastlös och ibland har jag svårt att stressa ner när jag vet att jag har saker som bara ligger och väntar på att bli klara. Men det var rätt skönt att sitta uppe i den svala luften med bara musiken i öronen och sig själv, brukar kunna vara skönt att vara uppe på natten när ingen annan är vaken.. av någon konstig anledning kan jag koncentrera mig bättre, iaf ibland. Jag jobbade på riktigt bra en stund och när rastlösheten började lägga sig gick jag tillbaka till sängen och slocknade nästan direkt, vaknade ändå utvilad och hade lite mindre av uppgiften kvar att göra, riktigt skönt.
 
Egentligen vill jag göra något helt annat, längtar efter att ta med mig kameran ut och leta inspiration och låta kreativiteten flöda men nu dyker jag tillbaka in i pluggandets värld igen, skolan börjar om 1.5 vecka och till dess har jag iaf 2 uppgifter kvar att göra och jag har bestämt mig för att den jag håller på med nu skall bli färdig idag, wish me luck! ;)
 

In search for inspiration

 
source

Ta hand om varandra!

 
source

Jag vet att det är många som börjar skolan igen idag eller senare under veckan och jag kände bara för att påminna om hur viktigt det är att ta hand om varandra! Börjar det någon ny i klassen eller på skolan var snälla emot personen eller personerna i fråga, ser ni någon som har svårt att få vänner, någon som är utanför eller blir mobbad, av vilken anledning som helst, kanske för att de inte har lika många vänner eller de kanske är väldigt blyga, inte är klädda i de coolaste och modernaste kläderna eller för att de helt enkelt verkar lite "annorlunda" (ur er synvinkel) var snälla och ställ upp, visa att ni är godhjärtade människor! Det är så lätt att säga hej eller le emot någon i korridoren eller på skolgården och en sådan liten gest kan göra så otroligt stor skillnad i någons liv.
 
Jag vill även säga att jag tycker att man skall lära känna någon innan man dömer personen, man vet aldrig hur någon kan ha det utanför skolan, kanske har de det svårt hemma?! Men bara för att  föräldrarna exempelvis kanske inte har råd att köpa de häftigaste kläderna eller de senaste prylarna eller för att någon har det svårt av någon annan anledning betyder ju inte det att han eller hon är mindre värd, har en dålig personlighet, är tråkig att umgås med eller inte skulle kunna bli en riktigt bra kompis. 
 
Allt jag känner och vill är att man skall våga hjälpa någon som behöver det, våga ta chansen att göra någon extra glad, det behövs inte alltid så mycket och även en liten sak kan för någon annan betyda så otroligt mycket och finnas kvar i minnet en väldigt lång tid.
 
Alla är speciella och värdefulla på sitt sätt så ta hand om varandra, våga visa er omtänksamma och godhjärtade sida.
 
<3
 

Setting the sky on fire

 
 
 
 
 
 

Äventyr

 
source
 
Vaknade av att min brorson (5 år) ringde och frågade om jag skulle följa med till badhuset, några minuter senare ringde han till emelie och frågade samma sak, haha, han är för gullig ibland.
 
Tyvärr var äventyrsbadet avstängt för underhåll så vi fick åka till ett annat, det blev lite längre än vi tänkt från början men det gjorde inte så mycket. Det blev bland annat mycket springande i trappor till rutschkanorna, det roligaste var helt klart att åka med ringar och det påminde mig om när jag var i grekland (rhodos) med några vänner och besökte falirakis vattenpark förra året, det var rikigt kul :D.
 
Är riktigt trött efter att ha varit där hela dagen så nu ska vi laga mat och sen ska emelie och jag slänga oss i soffan och kolla på vampire diaries, måste uppdatera henne lite för hon är ju alldeles för sölig på att titta annars ;).
 

18 augusti

 
 
Snart dags att ge sig ut på stan igen, antagligen kommer det bli någon mer sväng förbi marknaden (svår att missa eftersom de är mitt i stan ;)..), ska lyssna på en del musik, titta på fyrverkerier och möta upp några vänner, ska bli nice. Vi ska försöka stå långt fram vid vattnet idag så vi ser hela fyrverkerierna lite bättre och inte bara de som skjuts högt upp i luften :).
 
Nepp, nu måste jag springa och hoppa i andra kläder och hjälpa emelie med smink för första gången nånsin nästan :O. Btw ska försöka mig på uppsatt hår idag, känns konstigt och ovant men det ska gå ;).
 

Fireworks

 
 
 
 
I år blev det inget sm i musikfyrverkeri under augustifesten men eftersom Göteborgs fyrverkerifabrik vunnit de senaste 10 (:O) åren fick de själva köra alla dagarna ons-lör men i år med olika teman varje dag, Tomas Ledin-James Bond-ABBA-Beatles.
 
Det brukar alltid vara tusentals människor som samlas och trängs nere vid Grand hotel och runt stömmen för att titta på fyrverkerierna och se vad de har lyckats hitta på den här gången och hittills i år har det inte varit något undantag.
 
Jag tänkte även lägga upp en video ifrån youtube och visa hur ett sådant här musikfyrverkeri kan se ut, om det är någon som kikar in som aldrig varit med om ett :). För lite mer fart rekomenderar jag att börja med låten som startar ungefär 3.23 in i videon.
 
 

Rix Fm Festival

 
 
 
 
I torsdags var vi som sagt och tittade på rix fm festival i parken och idag har jag lite mer tid att lägga upp några fler bilder :). För en gångs skull försökte jag faktiskt inte att fota artisterna för mycket utan valde att ta det lugnt, lyssna på musiken, umgås med vänner och mestadels bara ta några "miljöbilder" istället men tycker dom blev helt okej ändå.
 
Såg förresten att det har tittat in ganska många nya besökare, det känns väldigt roligt och hoppas ni hittar nåt som ni gillar :)
 

Augustifesten

 
Augustifesten började ju i onsdags, gör ett snabbt inlägg ifrån emelies dator innan det är dags att springa ner på stan för att gå runt på marknaden som började idag, den går utmed en hel gata, runt en kilometer lång :O. Får se om jag kommer köpa nåt eller inte ;D.
 
Ikväll är emelie och jag bjudna till våran storasyster och pojkvän för pojkvännen och hans famij/vänners årliga fest, kommer förhoppningsvis bli roligt :D.
 

Mystery

 
 
Rix fm festival gästade staden tidigare ikväll, det blev en sväng förbi där och det var riktigt mycket folk. Vet inte riktigt vad jag ska säga om musiken, Dead by april är väl det närmaste man kan komma vad jag brukar lyssna på i vanliga fall men jag är inte så kräsen när det gäller sånt där så det var helt okej, sällskapet och värmen i (sen)sommarkvällen gjorde det hela ännu bättre så jag är helt klart nöjd.
 
När det var slut så var det dags att röra sig mot musikfyverkerierna nere vid strömmen och för en gångs skull hann vi faktiskt få en ganska bra plats och jag tror allt att det fastnade några fyrverkerier på bild också, får se imorgon om jag hinner slänga upp någon.
 
För övrigt har jag redigerat och monterat ihop en bild som min systers pojkvän skall ha och bråka/driva med sin chef med imorgon och sätta som bakgrundsbild på hans dator, kan bli spännande att höra om hur det gick sen, haha :P.
 

A winner for once

 
Jag fick en rejäl chock igår kväll (kunde inte skriva direkt igår, var tvungen att smälta det en stund först) när jag till slut satte mig vid datorn efter att ha varit barnvakt åt min brors barn i några timmar, jag fick se att det faktiskt var jag som hade vunnit fotokursen (personlig utveckling) som jag skrev  ett inlägg och en motivering till för några dagar sen. 
 
Först kunde jag knappt tro vad det stod så jag var tvungen att titta flera gånger men jag blev så otroligt glad, tror inte jag kan beskriva så att man faktiskt verkligen förstår hur det känns och jag kan bara säga tack, tusen gånger om för att just jag fick den här chansen att få vara med och få en plats, för det här var verkligen det roligaste och bästa som kunde hända just nu.
 
<3
 

At Sea

 
 
 
 
 
 
 
 
När vi kom ner till marine world köpte vi lite mat och satte oss vid ett bord och åt, vi fikade också på några kakor som vi hade med oss :P. Jag var bara tvungen att lägga upp den sista bilden även fast den från början var ännu suddigare än sådär bara för att theo såg så gullig ut när vi bråkade med honom :).
 
Senare var det meningen att vi skulle börja röra oss tillbaka till där vi hade ställt bilen men jag var bara tvungen att kila förbi brådjupet och alla pingviner och säldjur (gråsälar, sjöbjörnar, sjölejon?) för jag tycker dom är så söta och det ser så härligt ut när dom simmar omkring i vattnet. 
 

Safari

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Emelie hade aldrig åkt den "nya" (invigdes 2011) safaribanan förut så vi passade på att åka ett varv när vi ändå var där. Tyvärr tog jag inte så många kort på statyer och detaljer mm som finns på vägen tills man kommer fram till själva vagnarna men tror det här är ett av de ställen jag gillar mest, om man tittar på stilen de "inrett" med, det känns nästan som man är med i någon skattletarfilm, det finns gamla flygplan och skattkistor, egyptiska och mycket mer.
 
Som jag skrev i ett tidigare inlägg så låg många av djuren och sov och tråkigt nog hade vi inte sån tur att lejonen låg på kullen utan vid ett av staketen precis i början av sitt hägn så bilderna blev lite sådär.. eller ja inte så som jag hade önskat att dom kunde blivit iaf. Däremot var det många björnar ute och lufsade och vi fick iaf se när två av dom bråkade en liten stund.
 
Åkturen ska ta en halvtimme men tror det är bland de snabbaste halvtimmarna jag varit med om eftersom det finns så mycket att fotografera och titta på, lite småsvårt med vagnen som rör på sig och objektivet jag hade lånat för dagen men det gör inget :).
 
 

Monkey islands

 
 
 
 
 
 
 
Det blev inte riktigt som jag tänkt att inlägget om aporna och lemurerna kom igår men bättre sent än aldrig och här är det nu.
 
Tråkigt nog började det regna lite när vi kom till den här delen av djurparken men som tur var gick det över efter en liten stund så att vi kunde fortsätta vår vandring, det var ganska mycket ungar i parken och vi fick höra att de fått en apunge till under natten.
 
Lemurerna var jättegulliga med sina långa fluffiga svansar och hade en del roliga läten för sig, ena stunden var det tyst och nästa lät det som att två av dom bråkade, det gjorde dom inte och egentligen var det bara den ena som hade gjort alla ljud, roligt lät det iaf :P.
 
Eftersom de flesta aporna/djuren var ute på öarna idag så gick vi inte upp till aparium-huset så vi missade att titta på dvärgsilkesaporna, dom brukar vara så gulliga men det får bli nästa gång.
 

Savann

 
 
 
 
 
 
Ja, vad ska man säga om savannen? Där finns allt från noshörningar (har inga bra bilder, dom var lite för långt bort) till elefanter och flera olika sorters antiloper och hmm.. bockar?.. säger man så, om man inte skall rada upp alla olika sorter..? anyways.. de flesta djuren låg och sov (ganska långt bort) eftersom det var mitt på dagen men några gick att fånga på bild iaf.
 
Hittade en kråka också, ganska säker på att han inte var något djurparksdjur ;) slår vad om att han säkert bara var där för att snylta på maten, hehe.. men han fick vara med på bild iaf. 
 
Jag vet inte riktigt hur mycket pluggande jag har att göra imorgon men hinner jag emellan så blir det antagligen bland annat apor, lemurer i något inlägg imorgon, jag hoppas jag hinner ta det lite lugnt och koppla av en stund mitt i allt innan det är dags att starta en ny vecka också.
 

Öken

 
 
 
 
Insåg att jag kommer bli "tvungen" att dela upp bilderna jag har i flera olika inlägg eftersom det kommer bli alldeles för mycket för ett enda, jag tycker att det är lättare att titta på dom så också eftersom man slipper scrolla så långt ;P.
 
Första inlägget får bli från ökenområdet, där finns bland annat kameler, jakar och jag tror de heter kulaner (asiatiska halvåsnor), den ena kulanen hade gjort sig lite illa :(.. men han verkade må bra ändå :).
 

Utflykt

 
Sitter i bilen på väg hem ifrån att ha spenderat nästan hela dagen på Kolmårdens djurpark, min storebror jobbar där och idag var han driftchef så vi tänkte titta in och säga hej ;), den egentliga anledningen att vi åkte dit var väl att vi ville titta på lemurerna som de har till låns över sommaren men vi hann ju med både och :D.
 
Tog en del bilder, ska kolla igenom dom lite, se om det blev några värda att visa, haha, och så kommer det förhoppningsvis upp några imorgon, om jag hinner fixa det.
 

Rörliga bilder

 
 
Igår provade jag på och gjorde jag min allra första rörliga gif-bild... någonsin! :O (vad jag kommer ihåg iaf) konstigt på ett sätt att jag aldrig gjort det förut men aja, men det blev ju ganska roligt iaf. Jag tyckte inte riktigt att känslan av tricket gick att fånga genom att bara välja en av bilderna jag hade och det skulle vara lite för irriterande att lägga alla efter varandra som vanligt så därför kom jag på idén att prova att göra såhär istället och det var inte så jättesvårt heller :D.
 

Monster truck stunt show

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sådär, här är några av bilderna jag tog när vi var på monster truck stunt show, det var faktiskt ganska häftigt att titta på alla trick osv de gjorde men jag tyckte att dom körde lite kort med monstertruckarna som ju ändå faktiskt kändes som det skulle vara själva huvudnumret och jag önskar såhär i efterhand att jag hade stått istället, iaf en stund, eftersom att läktarna inte var så höga och det var svårare än jag hade tänkt mig att fota det jag ville utan att få huvuden som helt plötsligt dök upp mitt i bilden men annars är jag nöjd med kvällen :).
 

Vintage

 
 

Fotokurs med inriktning på personlig utveckling

 
 
För några dagar sedan publicerade fotografen Emelie Ohlsson en TÄVLING PÅ SIN BLOGG där man kunde vinna en plats i en av de distanskurser hon håller nu till hösten och ända sen dess har jag gått och funderat på vad jag skall skriva för att motivera varför jag skulle vara den som skulle vinna platsen. Jag var tvungen att fundera några dagar för jag ville inte att motiveringen skulle låta som ett tillgjort försök eller förklaring till hur otroligt gärna jag vill gå kursen eller varför just jag var mer värd än någon annan att göra det för i grund och botten är det ju självklart att alla är lika mycket värda att vinna och jag tror alla som är med och tävlar har lika stort fotointresse, känner att de väldigt gärna vill vinna och skulle bli superglada över det.
 

Min historia börjar på gymnasiet när jag valde en utildning som jag aldrig tidigare hade trott att jag skulle välja (film och musik), jag under min barndom velat bli veterinär eller något inom sport men helt plötsligt var det något som gjorde att jag valde en helt annan väg och det är jag idag glad för, för det har lett mig in i en helt ny värld som jag önskar att jag hade upptäck tidigare. Mina favoritämnen blev multimedia och, jag tror det hette, medieproduktion där allt ifrån redigering och foto till programmering av webbplatser ingick. Här började mitt intresse för grafisk design och kreativt skapande på det sättet ta form och ett bra tag efter var det just det som var huvudintresset och även om jag alltid på ett eller annat sätt tyckt det varit roligt att fotografera så var det inte förrän något senare som foto blommade upp som det stora intresset och sedan dess har det hållt i sig.  

 

Det brukade vara min ena lillasyster som delade mitt intresse och vi brukade fota allt och ingeting bara för att vi tyckte det var så roligt och för att man på så sätt kan spara så många fina minnen men sedan hon tragiskt gick bort för ungefär 3 år sedan har jag inte direkt längre någon i min närhet som delar intresset på samma sätt och i och med det ingen att prata med eller fråga om olika saker om funderingar dyker upp, som de ofta kan göra, under tiden man fotar eller redigerar med mer vilket gör att jag ofta blir osäker på mig själv och om jag gör rätt eller inte eller om bilderna blir bra eller inte vilket jag själv känner göra att kvaliten på bilder varierar från dag till dag, ibland blir de bra och ibland mindre bra. Jag är även vädigt kritisk mot mig själv, känner ofta att jag inte håller tillräckligt hög nivå eller att jag inte är så duktig som jag borde eller skulle vilja vara och någon gång är det till och med så att jag inte vågat till exempel söka till någon fotoskola fast jag varit intresserad bara för att jag själv känner att mina bilder inte är i närheten av hur bra de borde vara för att tex bli antagen eller vara på samma nivå som de resterande på samma utbildning.

Jag har även hamnat i en period nu där jag på nåt sätt känner mig gammal och som att jag inte kommer hinna med allt jag skulle vilja göra i livet, jag är bara 23 så egentligen har jag ju fortfarande hela livet framför mig men jag vet inte riktigt varför det blir så att man känner så i alla fall.

 

Från att ha tittat runt i och läst Emelies blogg flera gånger så vet jag att hon varit med om väldigt mycket i livet men att hon nu är starkare, gladare och lyckligare än någonsin, hon är mycket säkrare i sig själv och i sitt fotograferande och det är väldigt inspirerande att se. Jag känner igen mig i väldigt mycket av det hon skriver om, mobbning, en syster som gått bort alldeles för tidigt, osäkerhet, dåligt självförtroende, rädslan att människor skall förstå att man inte är så duktig och krav på sig själv men jag känner att jag inte riktigt har kommit ända fram för att känna samma lugn och säkerheten i fotograferandet finns inte riktigt där så som jag skulle vilja.

 

Har en dröm att en dag kalla mig fotograf, att fånga de där minnesvärda ögonblicken, och om man drömmer om något skall man kämpa för det man vill och det man tror på, men ibland behöver man en knuff i rätt riktning, lite hjälp på traven för att nå det man drömmer om.

Jag köpte min första systemkamera förra hösten efter en del sparande och det är bland det bästa jag gjort och jag känner att jag redan utvecklats en del men att vinna den här tävlingen och platsen på kursen skulle verligen vara helt underbart och det skulle vara den där knuffen för att en dag nå min dröm.

 

Det är helt otroligt men jag vill till och med här, i motiveringen, göra så bra ifrån mig som möjligt även om jag inte kan göra annat än att skriva hur jag känner, bara för att jag så otroligt gärna skulle vilja gå kursen och för att jag tror att det skulle betyda en så stor förändring för mig.

 

 

Vill du själv vara med och tävla eller titta närmare på några av Emelies andra webbkurser besök gärna hennes BLOGG eller den HÄR sidan.
 

I Kvällssolen

 
 
 
 

Swinging with brushes

 
 
Provade en snabbredigering på ett lite annorlunda sätt än hur jag brukar göra, använde mig bland annat av ett filter som heter dry brush för att få en lite mer målad känsla i bilden. Det blir inte alltid bra på alla bilder (iaf inte när jag gör det) men jag tycker det passade ganska bra in på den här.
 

Fishing for marshmallows

 
 
Idag var det sista dagen vi tog hand om barnen så på förmiddagen tog vi med oss casper och åkte till sandviken för att meta lite, fisken nappade några gånger och stal vårat bete men det blev inte mer än så, sad face, MEN efteråt tröstade vi oss med lite glass på ett glasscafé i närheten emelie och jag delade på en marshmallowdröm som var gjord av vit chokladglass, vanlig chokladglass, mjukglass, grädde, chokladkulor, vit och vanlig chokladsås, grädde, marshmallows (såklart :P) och 2 runda kex. Vi orkade inte riktigt hela, det blev liiite för mycket av det goda till slut ;).
 
Efter glassem gav vi oss av in i djungeln (en liten skog) och försökte leta reda på en bäck för att se om det fanns några fiskar där istället men det var så sjukt mycket myggor så vi orkade inte så långt innan vi skyndade oss tillbaka ut till vägen, casper fick iaf med sig en pinne hem så han var nöjd den lilla parveln ;).
 

Monster truck

 
 
 
 
Eftersom jag inte haft tid att titta genom och redigera några bilder än så tänkte jag iaf bjuda på några instagrambilder så länge.

Baby shopping

 
 

Barnvakt

 
Okej, då ska vi se, vad har hänt sedan senast? 
 
I helgen var emelie, theodore och jag hos mamma och pappa och hade det lugnt och skönt medan jesper var och hälsade på sin familj i kristianstad. I söndags skulle vi åkt till flygvapenmuseet i Linköping och tittat lite men sen bestämde vi att vi skulle åka och kolla på monster truck stunt show dagen efter (på måndagen)istället och det var faktiskt rätt häftigt.
 
Nu ligger jag i soffan hos min bror och skriver på ipaden, han och hans fru undrade om vi kunde vara barnvakt i några dagar så att de kunde få åka iväg till Kroatien bara dom två så.. Ja.. Vi är ju självklart snälla och ställer upp :). Igår var jag själv nästan hela dagen innan de andra kom, det gick faktiskt bättre än vad jag hade trott, vi hoppade på studsmattan, badade i poolen, spelade air hockey och spelade på ett sånt där gammalt fotbollsspel, bakade chokladbollar, tittade på tv och lagade lite mat. Jag var trött på kvällen eftersom jag sovit dåligt och gick upp kl halv 5 (även fast barnen fortfarande sov) men det var ändå en helt okej dag!
 
Har fotat lite och ska försöka få upp lite bilder men ska se när jag hinner och om dom kanske behöver redigeras lite först.